Thursday, June 9

fashion part 3

eyo .

hey awak-awak . maaf gila gila laamaa ta update . sanad busy weh .eceh padahal internet ta dapat .grr . nih pown amek internet kat fakulti . so.. now atie sbnanye ngah busy nan subject2 fashion nihh .seperti ..
pattern .
atau dalam bhasa melayu nye . pola pakaian .

subject nih bgi atie paling macamm palingg susahh kowt . dia libat kan kiraan , garisan . Garisan yang paling atie lemah uh . Tangan atie nih 'pelo',bengkok tao ta . So dari dulu atie garis tegak memang ta jadik . Menyeget jea . Grr . Dlu na garis tepi kat buku garis dua masa darjah 4 tuh pown kene padam manyak kali bru jadik .Apetah lagi pattern . Sobs . Ape punya nasib tak tau lah .Ta caye?tengok lah nihh


see . senget -.-
Selain pattern . subject yang lain adalahh~~~
nih perempun lukis

'
yang nih lelaki lukis .

Bab lukis-melukis nih kita masuk dalam kelas design . yess
.design
.Kelas nih paling .. hm . paling mayak kerja . Paling mayak mengguna kan emosi lah . Sapa yang malas , ta kreatipp macam si gemok yang tengah taip nih . Kelas design memang dapat pointer rendah lah -.- .Kelas nih kena kretip senang cite . Kena baca magazine manyak2 . Untung kan bebudak fashion ? tayah baca buku , baca magazine fashion jea :P

Klau korang na tao la an , lukisan design lelaki dan perempuan berbza aw . Kalau lelaki , dia lukis terlalu sharp . macam kat atas tuh . Macam takde daging atau lemak2 yang terkeluar . Kalau perempuan , mesti ada skin-skin macam tuh . Korang try la beza lepas nih . Kalau berminat lah -.- . So untuk kelas design nih , Atie pilih inspire by ...

mexican hat .
Untuk esaimen kali nih . Dlu kiteorang kena buad theme nature an?So now kena buad theme culture . Hurmm .. atie ta start sketch lagi . nanti bila atie da mula atie tunjuk kat awak keyh ? ^_^

Ouh dan lagi . untuk High tea fashion kali nih pulak . Senior2 tetap kan theme kali nih adalah bertema kan ..

triller .
tapi not too ghost lah . Lebih kepada seram . Otak atie da stuck tatao na pakai baju apa nanti . So esok ramai2 jom pegi ipoh parade okeh ?





2 comments:

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

lukis chantek2.. =)

mr pot n mrs lat said...

nice entry :)
jom terjah blog kami pulak .

: MRS LAT :)